Kirjeitä maailmalta

 

Runsaan 118 vuoden ajan Evankeliumiyhdistys on lähettänyt yksittäisiä ihmisiä, aviopareja ja perheitä työskentelemään kaukana kotoa. Muuttaminen, matkustaminen ja eläminen kaukomailla ei ole mahdollista ilman lähettäjien tukea niin esirukouksin kuin taloudellisestikin. Lähetit ovat aina vastanneet saamaansa tukeen kirjoittamalla kuulumisistaan kotiin.

Yhteydenpito maailman toiselle puolelle on muuttunut suuresti. Sata vuotta sitten kirjeen lähettäminen kaukomailta Suomeen oli sekä hidasta että kallista. Tänään videopuhelut aukeavat ilmaiseksi vailla suurempaa viivettä. Edelleen lähetit pitävät kuitenkin yhteyttä kuten aina – kirjoittamalla kirjeitä arjestaan ja juhlastaan, työstään ja vapaa-ajastaan. Tänä päivänä kirjeet vain kulkevat sähköisesti lähetyskentän ja Suomen välillä.

Nykymuotoisten lähettikirjeiden synty liittyy läheisesti 1960-luvulla aloitettuun lähettien nimikkoyhteistyö-käytäntöön paikallisseurakuntien kanssa. Tuolloin lähetit kirjoittivat kiertokirjeitä seurakuntiin. 1990-luvun alussa virisi lähetysrengas-toiminta, jossa kentälle lähtevä lähetti kokoaa itselleen seurakunnista ja yksityishenkilöistä koostuvan lähettäjäjoukon. Ennen nimikkoyhteistyötä ja lähetysrenkaita lähetit kirjoittivat kuulumisiaan paitsi läheisilleen myös Evankeliumiyhdistyksen keskustoimistolle tiedoksi. Näitä terveisiä julkaistiin myös ”Autuus pakanoille” -lähetyslehdessä, jota Evankeliumiyhdistys julkaisi vuodesta 1906 aina vuoden 1945 loppuun.

– Lähettikirjeiden kirjoittaminen kuuluu edelleen jokaisen lähetin työhön. He kirjoittavat neljästä kuuteen kirjettä vuodessa, jotkut kymmenenkin. Kirjeitä luetaan lähettien tukirenkaissa, eri seurakuntien piireissä kuten lähetyspiireissä, kotiryhmissä ja majataloilloissa, lähettikirjeistä osaltaan vastuuta kantava lähetysosaston osastokoordinaattori Sinikka Ahvenainen kertoo.

Mukaan fiilinkiin

Noin puolella läheteistä on kotimaassa yhteyshenkilö, joka ylläpitää lähetin tukirengaslistaa ja huolehtii lähettikirjeen postituksesta eteenpäin. Evankeliumiyhdistyksen keskustoimistolta lähtevistä kirjeistä huolehtii Ahvenaisen lisäksi myös toimistotyöntekijä Kirsti Lehtinen.

– Kirjeen tehtävä on kertoa lähetin työstä ja työalueen tapahtumista siten, että lukija saa häivähdyksen siitä, mitä kentällä on ja pääsee mukaan lähetystyön fiilinkiin. Luen itsekin työssäni paljon lähettikirjeitä ja jotkin traagiset kentän tapahtumat ovat vuosien saatosta painuneet vahvastikin mieleen, Kirsti Lehtinen kertoo.

– Ajattelen, että lähetysinnostus on aina Jumalan työtä ihmisessä. Lähettikirjeiden sisältämät raamatunkohdat ja sanan selitykset ruokkivat lukijoita ja levittävät rakkautta ja innostusta lähetystyöhön, Ahvenainen jatkaa.

Tällä hetkellä Evankeliumiyhdistyksen 30 kentällä olevan lähetin kirjeitä lähetetään runsaalle 2000 vastaanottajalle. Samaa kirjettä lukee toki usein useampi ihminen, joten kuulumiset, ilonaiheet ja rukouspyynnöt leviävät laajalle. 

– Moni haluaa kirjeen edelleen paperisena ja niitä lähetetäänkin yhteensä noin kuuteen sataan osoitteeseen paperipostin mukana. Juuri äsken Arkkilan perheen lähettikirje lähti täältä keskustoimistolta 115 paperikopiona ja paljon useampana sähköpostiliitteenä, Ahvenainen sanoo.

Evankeliumiyhdistyksen lähettien kirjeet kaikilta kolmelta eri mantereelta löydät helpoiten osoitteesta www.taivaallinenlahja.fi/lahetit

Samalla voit halutessasi myös liittyä lähetin tukirenkaaseen, jolloin saat lähettikirjeen aina ensimmäisten joukossa ja voit tukea lähetin työtä lähettäjän tärkeässä tehtävässä.

 


Jaa tämä artikkeli



Lisää artikkeleita: