Melankolikko tarvitsee toivon

 

Samuli Vettenranta on 22-vuotias muusikko Tampereelta. Samuli asuu Ylöjärvellä ja osallistuu parhaillaan käynnissä olevaan Nelosen The Voice of Finland -kilpailuun. 

Kirjoitat itse lauluja. Kuinka ne syntyvät?

Alun perin laulunkirjoittaminen on ollut itselleni lähinnä terapeuttista hommaa – on ollut asioita, joita on täytynyt purkaa johonkin. Edelleenkin se on terapeuttista, mutta nykyään yritän etsiä laajemmin aiheita, joista kirjoitan. Olen myös harjoitellut sanojen käyttöä, lauseiden muodostamista, kappaleiden rakenteita ja kaikkea sen kaltaista.

Mistä teemoista sytyt juuri tänään biisinkirjoittajana?

Usein kappaleeni nousevat jostain aiheesta, joka on juuri sillä hetkellä sydämellä. Olen melankoliaan taipuvainen ihminen, joten aiheetkin ovat usein sen mukaisia. En kuitenkaan yleensä kerro tuota mieltä painavaa asiaa suoraan kappaleessa, mutta pyrin tuomaan siihen toivoa jotain kautta. Se on minulle iso asia, jota haluaisin välittää muillekin. Että on toivoa.

Miksi toivo on tärkeää sinulle?

Jokainen ihminen jakaa kokemuksen vaikeista vaiheista ja ikävistä asioista, jotka tulevat vastaan elämässä. Ne voivat olla usein niitä syvimpiä tunteita, joita koemme ja joiden kautta me kasvamme. Jos niiden tunteiden keskellä meillä ei ole toivoa, ei meillä ole mitään. Toivon kautta näemme, että huomenna on jotain suurempaa ja parempaa tulossa.

Onko aina parempaa tulossa?

Sanoisin, että tästä elämästä puhuttaessa emme lopulta voi koskaan tietää mitä on tulossa. Jos otetaan laajempi kristityn näkökulma, niin uskomme, että lopulta olemme voittajan puolella ja parempaa on luvassa, mutta se aika, joka täällä ollaan – siitä ei voi koskaan tietää. Herra tietää kyllä.

Kilpailet Nelosen The Voice of Finland -kilpailussa. Millainen kokemus se on ollut?

Olen kiitollinen että olen saanut olla kisassa mukana! Se on ollut todella hieno kokemus. Olen yllättynyt, kuinka mukavaa porukkaa koko tuotantotiimi, kanssakilpailijat ja kaikki työntekijät ovat. Tuntuu, että siellä kilpailijoista pidetään huolta ja tahdotaan, että kaikki sujuu hyvin. Laulamiseen ja koreografiaan on omat valmentajansa ja yksi kaveri vielä erikseen tsemppaa. On ollut huippua olla mukana!

Teksti julkaistu Sanansaattajassa 3/18.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: