Mika Latva-Rasku on Sleyn hallituksen uusi jäsen

 

Sleyssä 25 vuotta mukana ollut yrittäjä ja lähetystyöntekijä Mika Latva-Rasku kehoittaa rukoilemaan Sleyn hallituksessa palvelevien puolesta.

Tampereella asuva pohjalaislähtöinen Mika Latva-Rasku valittiin Valtakunnallisen Evankeliumijuhlan aikana järjestetyssä Sleyn vuosikokouksessa hallitukseen uudeksi jäseneksi.
– En varsinaisesti hakeutunut tai tuppautunut ehdolle, mutta kyselijöitä oli jo viime vuonna, hän kertoo.
– Pari päivää ennen tämän kesän Eviksiä ystäväni vielä soitti ja kysyi, saako ehdottaa minua.

Varsinaisena yllätyksenä paikka hallituksesta ei kuitenkaan tullut.
– Tietenkin se on aina äänestäjistä kiinni, kuka pääsee. Nyt valittiin neljä kahdeksasta ja minä olin yksi niistä neljästä, hän toteaa.

Latva-Rasku kokee edustavansa hallituksessa aivan tavallisia evankelisia.
– En edusta Tamperetta tai Luther-taloa vaan yritän olla työssäni ennen kaikkea uskollinen Herralle.

Sisältö kunnossa Sleyssä

Mitään radikaaleja muutoksia Latva-Rasku ei ole ajamassa.
– Sleyllä on jo oma toimintastrategiansa, jota vuosittain tarkistetaan. Substanssi, eli Jeesuksesta ja taivastiestä puhuminen ovat kohdallaan, mutta menetelmiä ja välineitä eli tapoja kertoa Jeesuksesta voidaan aina muuttaa ajanmukaisemmiksi, hän kuvailee.
– Toiminta Sleyssa on kuitenkin jo nyt keskimäärinkin mitattuna todella hyvää.

Paikkaa Sleyn hallituksessa hän kuvailee ennen kaikkea palvelutehtäväksi.
– Se on palvelutehtävä siinä missä siivoaminen tai kahvinkeitto. Koko hallitus kaipaa varmasti esirukousta, minut itseni mukaan lukien.

Latva-Rasku ei osaa vielä arvioida, kuinka paljon työtä hallitukseen kuuluminen tarkoittaa hänelle.
– Ainakin kuusi kokousta vuodessa ja muita tapaamisia valmistautumisineen on tiedossa. Työmäärä selviää paremmin sitten, kun edes ensimmäinen kokous on takanapäin.

Lähetys, talous ja Sley

Omiksi vahvuuksikseen hallituksessa Latva-Rasku nimeää tietämyksen ja kokemuksen lähetystyöstä, taloudesta sekä Sleyn toiminnasta.
– Olin 6 vuotta Tokiossa lähetystyössä, mutta en tee oikeastaan eroa lähetystyön ja sisälähetyksen välillä. Molemmat ovat tärkeitä, hän sanoo.

Taloudenpito on myös tuttua ohjelmistoyrittäjänä työskentelevälle Latva-Raskulle. Hän on tuonut esimerkiksi yrityselämästä tuttua itsekannattavuus-ajattelua Tampereen Luther-talolle.
– Luther-talon toiminnasta yritetään tehdä niin kannattavaa, kustannusten jälkeen pitäisi jäädä vielä varoja lähetykselle.

Sleyn toiminta on ehtinyt tulla tutuksi kuluneen 25 vuoden aikana.
– Syksyllä 1992 tulin mukaan Evankelisiin opiskelijoihin ja löysin hengellisen kotini. Opiskelijatoiminnan kautta jäin Sleyhyn ja päädyin paikallisen osaston johtokuntaan ja sen puheenjohtajaksi Tampereella, hän kertoo.

”Sleyn arki” on siis Latva-Raskun sanoin hänelle tuttua. Toiminnasta kaikkein mieluisimmaksi hän kokee kaiken, missä ollaan Jumalan sanan äärellä.
– Jumalanpalvelus ja sakramentit, raamattuopetus ja raamattupiirit. Myös muu toiminta, kuten EO, seurat ja Siionin kanteleen laulaminen, on toki hyvää, hän kiittelee.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: