Vaasan Luther-talolla juhlittiin

 

Evankeliumiyhdistyksen Vaasan Luther-talolla vietettiin tuomiosunnuntaina suurta juhlaa. Pitkään odotettu remontti valmistui, ja tila otettiin jälleen käyttöön.

Vaasan Luther-talolla oli jo pitkään kärsitty sisäilmaongelmista. 

– Vuosikymmeniä täällä on ollut monelle tuttu ”rukoushuoneen haju”. Se on tarttunut vaatteisiinkin. Remontin suunnittelu alkoi kevättalvella 2017 ja varsinainen remontti tänä vuonna vapun jälkeen. Nyt uskomme ja toivomme, että remontti onnistui, Etelä-Pohjanmaan piirivastaava, pastori Ari Juupaluoma kertoo.

Remontissa purettiin koko kirkkosalin lattia ja sen alle valettiin uusi betonilaatta. Rukoushuoneen remontin valmistuminen ja sitä seuraavan käyttöönottojuhlan osuminen tuomiosunnuntaille ei ollut silkka vahinko.

– Vaasan rukoushuone on rakennettu vuonna 1930 ja vihitty käyttöön saman vuoden tuomiosunnuntaina. Vuonna 1965 täällä tehtiin putkiremontti ja jälleen tila otettiin uudelleen käyttöön samaisen vuoden tuomiosunnuntaina. Toivoimme kovasti, että jälleen saisimme samana kirkkovuoden pyhänä juhlia, Juupaluoma kertoo.

Tuomiosunnuntaina Vaasassa vietettiin paikallista evankeliumijuhlaa. Messussa saarnasi kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen. Kirkkokahvien jälkeen Juupaluoman juontamassa juhlassa puhuivat Tarvainen ja Markku Niemelä. Osaston puheenjohtaja Miika Häkkinen kertoi remontin vaiheista. Varsinainen rakenteiden remontti meni taloyhtiön laskuun, ja Sleyn maksettavaksi tulivat maalaustyöt sekä keittön ja wc-tilojen remontit. 

Tervehdyksen juhlaan toivat ruotsinkielisen sisaryhdistyksen SLEF:n Tomas Klemets ja Göran Stenlund.

– Saimme onneksemme olla remontin ajan evakossa SLEF:n uusissa ja hienoissa tiloissa aivan tässä lähellä. Nyt emme enää elä ”muukalaisen kotielämää” evakossa, vaan kotiväen kotielämää täällä Luther-talolla. Mutta ovet ovat auki, Juupaluoma lupaa.

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: