Että ilo tulisi täydelliseksi

 

Pyhä Johannes kirjoitti (1. Joh. 1) Elämästä, joka ilmestyi ja jonka he olivat nähneet. Hän kertoo ilmoittavansa meille iankaikkisen elämän, joka oli Isän luona ja ilmestyi meille. Hän ilmoittaa ja julistaa lukijoilleen näkemänsä, että meillä olisi yhteys apostoleihin ja heidän todistuksensa kautta Isään ja Poikaan, Jeesukseen Kristukseen. Johannes kertoo kirjoittavansa tämän kaiken, jotta ilomme tulisi täydelliseksi.

Mitä voisimme oppia Johanneksesta tänään? Ainakin sen, että hän julistaa rohkeasti ja välittää rohkeasti Jumalan ilmoituksen. Pienenä poikana profeetta Samuel pyysi: ”Puhu Herra, palvelijasi kuulee!” Me uskomme Raamatun mukaisesti, että Jumala puhuu meille pelastuksestamme erityisen ilmoituksen, sanassaan, Raamatussa, jossa hän osoittaa pelastuksemme päämieheen, Jeesukseen Kristukseen. Hän on se Elämä, joka ilmestyi.

Uskonpuhdistajamme kävi kamppailua, että ilomme voisi tulla Jeesuksessa täydelliseksi. Hän ei välittänyt, vaikka keisari tai paavi ja jopa kirkolliskokous, siis koko maallinen ja hengellinenkin esivalta oli asettunut Jumalan sanaa vastaan. Raamattu oli ainoa luotettava! Luther uskoi, että on tunnettava oikea tie ja on myös kuljettava sitä tietä pitkin. Luther oli kuten Paavali, joka uskoi kaiken, mikä on kirjoitettuna laissa ja profeetoissa. Siitä seurauksena on ilo ja lepo Jumalan varassa, ei oman järjen tai suoritusten varassa.

Samassa luvussa Johannes opettaa: ”Jos väitämme, ettemme ole syntiä tehneet, teemme hänestä valehtelijan eikä hänen sanansa ole meissä.” Täydelliseen iloon kuuluu tosiasioiden tunnustaminen: Syntisiä me olemme ja siksi teemme syntiä, mutta Jeesus on vain syntisten Vapahtaja.

Sanansaattaja-lehti, joka on ilmestynyt vuodesta 1876 alkaen, on aina halunnut olla aidon ilon tuoja, siksi se on levollisesti, kuten Paavali ja Luther, pitänyt kiinni kirjoitetusta Jumalan sanasta. Kirjoitetun Jumalan sanan kristillisyys on levollista kristillisyyttä.

***
Tämä on viimeinen pääkirjoitukseni Sanansaattajaan. Lämpimät kiitokset Sanansaattajan lukijoille, tukijoille kuluneista, reilusta 15 ja puolesta vuodesta, jotka olen saanut olla päätoimittajana. Kiitokset kaikesta palautteesta ja kaikista esirukouksista. Toivotan lukijoille, tulevalle päätoimittaja Ville Auviselle ja koko Sanansaattajan ja Sley-Median hienolle joukkueelle Taivaan Isän siunausta.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: