Evankeliumijuhlan talkootyö on arvokasta

 

Valtakunnallinen Evankeliumijuhla kesä-heinäkuun vaihteessa kokoaa viikonlopun aikana yhteen yli 15 000 henkilöä. Tämän vuoden juhla Porissa tehdään satojen vapaaehtoisten voimin.

Evankeliumijuhlan hyväksi annetut lahjoitukset esimerkiksi kolehtiin ovat juhlan kannalta erittäin tärkeitä. Rahalahjan ohella juhlien projektipäällikkö Juhana Tarvainen kiittää kuitenkin erityisesti talkootyöhön kautta juhlaa palvelevia. Talkoolaisten tekemän työn laskennallinen arvo on reilusti yli 20 000 euroa.

Tarvainen pitää talkootyötä Evankeliumijuhlalle elintärkänä. Tarvainen muistuttaa, ettei edellä arvioituun summaan ole laskettu lainkaan vuoden kestänyttä juhlan ennakkovalmistelua.

– Todellinen talkootyön arvo on moninkertainen. Esimerkiksi yhden järjestyksenvalvojan työn arvoa pohtiessa ei voi laskea vain juhlassa tehtyjä työtunteja, vaan siihen kuuluvat myös järjestyksenvalvojakoulutus ja suunnittelupalaverit kevään aikana, Tarvainen kuvailee.

– Hän, joka esimerkiksi auttaa rakentamisessa, pukee päälleen keltaisen järjestyksenvalvoja-liivin tai paistaa lättyjä kaksi tuntia, palvelee todella arvokkaassa tehtävässä. Meillä ei olisi mahdollisuutta ostaa noita kaikkia palveluita. Talkoolaiset todella mahdollistavat Evankeliumijuhlan. Toivon, että juhlaan saapuvat vieraat kohtaavat talkoolaiset arvostavalla ja rakastavalla asenteella. On todella hienoa, miten he ovat valmiita antamaan omastaan, Tarvainen kiittää.

Porin Evankeliumijuhlan talkoolaiseksi voit ilmoittautua tästä.

Teksti: Sanansaattaja 9/19.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: