Huhtiset lähtevät ilolla matkaan

 

Sleyn lähetysjohtaja Pekka Huhtinen ja lehtori Sirkka-Liisa Huhtinen matkustavat helmikuun lopulla 2017 Myanmariin kouluttamaan luterilaisen kirkon työntekijöitä.

– Olen opettanut lähetyskurssilla, että kenet Jumala lähettää, hänet Jumala myös varustaa. Nyt olemme itse kutsutut panemaan käytäntöön tämän opetuksen. Olemme kiitollisia jokaisesta esirukoilijasta, Pekka Huhtinen sanoo.

Myanmar on voimakkaasti buddhalainen maa. Kansasta noin 85 % on buddhalaisia. Tämä buddhalaisuus on paljon tiukempaa kuin esimerkiksi Japanin buddhalaisuus. Siksi joskus esiintyy paikallisia konflikteja ja vainojakin. Kristityt elävät pienenä vähemmistönä, noin 4–6 % väestöstä on kristittyjä. Huhtisen pitävät tärkeänä olla vahvistamassa heidän identiteettiään ja missionaarista kutsumustaan.
– Tämä tehtävä on iso positiivinen haaste ja myös luottamuksen osoitus. Olemme tehneet yhdessä Sirkka-Liisan kanssa jo varsin tarkan opetusohjelman Myanmarin luterilaisen kirkon (LCM) työntekijäkoulutusta varten. Odotamme nyt palautetta ehdotuksestamme.

Huhtiset järjestävät lähiopetusta Yangonissa pariviikkoisina seminaareina, ja opiskeluun liittyy myös etätehtäviä. Lähes kaikki tulevat opiskelijat ovat jo kirkon työssä, mikä asettaa ajankäytöllisesti omat rajoituksensa. Koulutusta järjestetään myös kirkon toiminta-alueilla eri puolilla Myanmaria.
– Lähdemme ilolla matkaan. Kutsu tähän tehtävään on tullut jo niin monta kertaa, että emme katsoneet voivamme kieltäytyä. Puolitoista vuotta lähetystyössä on varsin lyhyt aika, mutta ajatuksemme on pyrkiä tekemään sellainen päänavaus, josta nuorempien olisi kohtuullisen hyvä jatkaa. Olemme eräänlaisia käynnistelijöitä tässä prosessissa.

Huhtiset pitävät tärkeimpänä tehtävänään olla pienelle yhteistyökirkolle rohkaisuksi ja avuksi.
– Opetusmatkoilla Myanmarissa olemme jo tutustuneet kirkon työntekijöihin ja aktiivisiin vapaaehtoistyöntekijöihin. On ilo päästä työyhteyteen heidän kanssaan.
– Kutsumuksemme on ilman muuta pelastuksen evankeliumin vieminen eteenpäin ja siten, että paikalliset kirkon työntekijät kantavat vastuun. Järjestelmällinen raamatullinen ja aidosti luterilainen koulutus antaa luo tähän edellytykset. Yhteistyökirkollamme on ulospäinsuuntautuva työnäky ja sitä haluamme osaltamme vahvistaa, Pekka Huhtinen kertoo.

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: