Jeesus edellä myös julkisuudessa

 

Laulaja-lauluntekijä Nina Åströmillä on monta roolia, joista tärkein on olla kristitty nainen.

Teet työksesi erilaista esiintymistä. Mikä sinulle on esiintymisessä tärkeää?
Omalla kohdallani kyse on aina isommasta kuvasta, kuin esiintymisestä: haluan kommunikoida Jeesusta. Teen sitä elämässäni monella tavalla: kolmella eri kielellä, ulkomailla ja monissa konteksteissa, kuten vankiloissa. Ajatukset pysyvät kasassa silloin, kun ymmärrän, että kaikkialla kysymys on samasta asiasta. Syön sitten lounasta tai olen lavalla, haluan kommunikoida Kristuksesta. 

Osallistuit Suomen edustajana Euroviisuihin vuonna 2000. Millainen kokemus se oli?
Tilaisuus osallistua tuli itselleni erilaiseen kohtaan kuin monille muille. Olin tehnyt jo 10 vuotta musiikki- ja tv-työtä. Minusta on tosi hyvä, että Jumala antoi sen tuolloin, eikä aiemmin. Koen vahvasti, että Herra sen halusi, koska oli niin epätodennäköistä, että pääsisin finaaliin. Karsinnoissa olivat mukana esimerkiksi Nightwish ja Anna Eriksson. 

Minulla oli siksi turvallinen olo: vaikka paikka ei ehkä ollut omin, ymmärsin, että täällä minun pitää olla juuri nyt. Suuri anti oli se, että sain koko Euroviisuihin liittyneen mediatyön ajan kommunikoida vapaasti Kristusta. Kukaan ei laittanut kapuloita rattaisiin. 

Mitä ajattelet kristittynä julkisuudesta?
Minulla on suuri vastuu, kun otan mikin käteen. Julkisuus on esiintyjälle tärkeää, keikkoja ei saa muuten. Mutta samalla kun saa sanoilleen painoarvoa, vastuu lisääntyy.

Kristittynä Jeesuksen on tultava aina ensin ja oltava päällimmäisenä sisimmässä riippumatta statuksesta. Jos niin ei ole, muulla ei ole merkitystä. Pidän tärkeänä, että usko ei ole erillinen tai päälleliimattu osa minua.

Teet nykyään muun julkisuuden lisäksi videoita YouTubeen. Mistä sellainen lähti?
Minulla ja Avainmedialla on ollut sellainen unelma jo kauan. Videot ovat minulle yksi tapa kommunikoida, ja niiden välityksellä on mahdollista tavoittaa ihmisiä säännöllisesti lähtemättä kauas keikalle. Tykkään olla kameran kanssa, se on minulle luontevaa. Videoiden kuvaaminen on ollut itselleni monella tavalla silti uutta.

Tuntuuko julkisuus koskaan raskaalta?
Totta kai. Luulen, että se tuntuu kaikilla – toisilla ehkä enemmän, toisilla vähemmän. Otan itse julkisuuteen liittyvän vastuun hirveän tosissani. Olen rajannut perheeni ja kotini julkisuuden ulkopuolelle, se on ollut hyvin tietoinen valinta.

Jumalan kutsu on tärkeää. Sillä lailla tällaisen työn tekeminen on mahdollista. Se ei ole sittenkään helppoa, mutta kutsumuksen kanssa mahdollista. 

Suhde Jeesukseen on elämässäni ensimmäisenä. Tärkeintä on katsoa häntä silmiin.

Teksti julkaistu Sanansaattajassa 9/19.

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: