MNF: meidän ei tarvitse pelätä mitään

 

Vuoden 2019 Pohjoismaiden suurimpien kristillisten nuorisofestareiden ohjelma julkistettiin tiistaina 2. toukokuuta. Maata Näkyvissä -festarit järjestetään tänä vuonna 35. kerran.

– Ihan mahtavat festarit on tulossa, odotan innolla. Ohjelmaan olen erityisen tyytyväinen, sillä mielestäni siitä tuli monipuolinen. On paljon uusia, mutta myös vanhoja ja tuttuja esiintyjiä. Olemme pyrkineet kuuntelemaan toiveita, mutta samalla myös etsimään uutta ja raikasta sisältöä, Maata Näkyvisssä -festareiden projektipäällikkö Maaria Toskala kertoo.

Evankeliumiyhdistyksen nuorisotyön johtaja Juha Heinonen iloitsee myös siitä, että ohjelmassa on luvassa paljon osallistavaa tekemistä.

– Tämän ajan nuori haluaa olla osallistuja, ei pelkästään kuulija, Heinonen muistuttaa.

– Olemme nostaneet myös nuoria ohjelmaan. Joka päivä päälavalla kuullaan nuoren puheenvuoro, heitä siis näkyy enemmän lavalla kuin aiemmin. Nuoret pääsevät osallistumaan myös erilaisiin kilpailuihin jo ennen tapahtumaa ja tietysti sen aikana, Toskala täydentää.

Ennen Maata Näkyvissä -festareita voi osallistua muun muassa Open Stage -kilpailuun, sekä vuoden Festariseurakunta-kilpailuun. Yhteisöllistä tekemistä riittää myös tapahtuman aikana.

– Jatkamme yhteistyötä KRIK-Finlandin kanssa, joka järjestää Gatorade Centerin yläkertaan urheilupisteen. Messukeskuksenkin puolella on paljon tekemistä, pelailua ja kilpailua, Maaria Toskala lupaa.

Maata Näkyvissä -festareiden perjantai-illassa järjestetään tänäkin vuonna Suomen suurin nuortenilta.

– Se on selkeästi erilainen tapahtuma kuin muut konserttimme. Siellä näkyvät vahvasti nuortenillan elementit: paljon yhteislaulua, raamattuopetus, sketsiä ja pelailua. Suomen Raamattuopiston Musalinja on illan housebandina ja Juhani Tikkanen esiintyy illassa, Toskala kertoo.

Maata Näkyvissä -festareiden teema pohtii tänä vuonna pelkoa. 

– ’Mitä mä pelkään’, on kaksitasoinen teema. Sitä käsitellään viikonlopun aikana niiden pelkojen kautta, jotka ovat läsnä meidän elämässämme. Saamme myös kuulla opetusta, ettei meillä ole mitään pelättävää, sillä Jumala on luvannut olla meidän kanssamme kaikki päivät maailman loppuun saakka. Meidän ei tarvitse pelätä mitään, Maaria Toskala päättää.

Maata Näkyvissä -festarit järjestetään Turun Gatorade Centerissä ja Messukeskuksessa 15. – 17. marraskuuta. Tapahtuman järjestää Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY) yhteistyössä Turun Henrikinseurakunnan, Katariinanseurakunnan, Maarian seurakunnan, Mikaelinseurakunnan, Paattisten seurakunnan ja Turun Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Käytännön töihin osallistuu 1300 vapaaehtoistyöntekijää.

Löydä koko ohjelma osoitteesta www.maatanakyvissa.fi


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: