”Jumala pysäytti minut”

 

Jumala johdatti Jim Pfrognerin 15 vuotta sitten Yhdysvaltain itärannikolta Tanskaan. Nykyään nuorten parissa evankelioimistyötä tekevä Pfrogner uskoo, että Jumala kutsuu ihmistä ennen kaikkea Raamatun sanalla mutta myös ihmeen kautta. 

Yhdysvaltalainen Jim Pfrogner on saanut kokea Jumalan johdatuksen elämässään. Baltimoresta kotoisin oleva nuori Pfrogner oli 23-vuotiaana juuri valmistunut nopeassa ajassa yliopistosta psykologian tutkinnolla, teki yötöitä varastolla ja täytti päivisin lomakkeita päästäkseen työskentelemään Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisiin FBI:hin.  

– Minulla meni silloin todella lujaa. Tein ahkerasti töitä toteuttaakseni unelmani FBI:ssa työskentelemisestä.  

Sitten Jumala puuttui peliin. 

– Kaiken sen keskellä jostain syystä rukoilin Jumalaa, että hän voisi johdattaa minua, eikä kaikki menisi vain niin kuin itse haluan. Haluan seurata häntä, jos hän vain haluaa johtaa minua.  

– Olin tullut uskoon 16-vuotiaana. En ollut kuitenkaan käynyt neljään vuoteen kirkossa ja olin jättänyt ne asiat taakseni. Ajattelin tuolloin, että Jumala on olemassa, mutta hän ei välitä minusta. En uskonut, että rukoukseni saisi mitään aikaan. 

Nyt 18 vuotta myöhemmin Pfrogner asuu Tanskassa, tekee töitä luterilaisessa nuorten järjestössä ja kiertää puhumassa kristillisissä tapahtumissa, kuten marraskuussa Turussa Maata Näkyvissä -festareilla.  

– En odottanut, että olisin päätynyt tähän. Se on päinvastoin kuin kaikki, mitä alkujaan toivoin, mutta silti parasta, mitä minulle on ikinä tapahtunut, Pfrogner todistaa.  

Pfrogner vastaa työssään 27 nuortenryhmästä Keski-Tanskassa. Julistustyö on hänen päätoiminen tehtävänsä: hän kiertää puhumassa nuortenryhmissä ja tukee ryhmänvetäjiä. Järjestö tavoittaa 14–35-vuotiaita evankeliumin sanalla ja kokoaa heidät pienpiireihin ikäryhmittäin.  

– Järjestömme missio on vahvistaa kristinuskoa Tanskassa, joka elää sekularisoitumisen keskellä. Haluamme tavoittaa niitä ihmisiä, jotka eivät tunne Jeesusta tai ymmärrä kunnolla kristinuskoa. Pyrimme kokoamaan nuorten ryhmiä, joissa opiskellaan Raamattua matalalla kynnyksellä.   

Miksi juuri nuoria? 

– Näen, että kirkon tulevaisuus on nuorissa ja nuorissa perheissä.

 

Lue koko juttu Sanansaattajasta 26/2021.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: