Jumalan valtakunnan juhla-ateria

 

Jeesus oli usein aterialla opetuslastensa ja muiden, erityisen syntisinä pidettyjen ihmisten kanssa. Yhteiset ateriat olivat tulevan Jumalan valtakunnan juhla-aterian esimakua. Ne kertoivat ateriavieraille, että he olivat tervetulleita valtakuntaan. Söihän valtakunnan kuningas yhdessä heidän kanssaan ja antoi heille synnit anteeksi.
Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen yhteiset ateriat eivät enää voineet jatkua samanlaisina. Eihän Jeesus enää ollut opetuslastensa kanssa. Vai oliko sittenkin? Opetuslapset muistivat Jeesuksen sanat viimeisellä aterialla: ”Tämä on minun ruumiini, tämä on minun vereni”. Kun opetuslapset pääsiäisen jälkeen kokoontuivat viettämään ehtoollista, he ymmärsivät, että Jeesus oli taas heidän kanssaan siunatussa leivässä ja viinissä, yhtä todellisena kuin ennen pääsiäistä.

Me tämän ajan Jeesuksen opetuslapset saamme uskoa samoin: Jumalan valtakunnan kuningas on keskellämme ja antaa ruumiinsa ja verensä meidän syödäksemme ja juodaksemme. Yhä edelleen hän armahtaa syntiset ja antaa sydämiimme lupauksen ja toivon tulevasta Jumalan valtakunnan juhla-ateriasta.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: