Kirkkokansan Raamattupäivässä kehotettiin iloiseen erilaisuuteen

 

– Meidän on pohdittava, mitä sanottavaa Raamatulla on ajankohtaisiin kysymyksiin ja uskallettava ottaa tarvittaessa kantaa, Keijo Rainerma totesi Kirkkokansan Raamattupäivä-tapahtuman yhteydessä.

– Me kristityt olemme usein reaktiivisia, tyydymme reagoimaan ympärillämme tapahtuvaan. Sen sijaan meidän tulisi nostaa rohkeasti päämme pystyyn ja katsoa eteenpäin. Meidän pitäisi toimia siten, että ympäristö reagoisi siihen, mitä me kristityt sanomme ja olemme, Kankaanpään seurakunnan kirkkoherra Keijo Rainerma sanoi.

Rainerman teesit tapahtuman paneelikeskustelussa olivat rohkeus, uskollisuus ja iloinen erilaisuus.

– Reippautta ja rohkeutta ei tarvita sellaisten rintamalinjojen kohdalla, missä ei ole mitään taistelua. Rainerman mielestä kristityillä on vaarana toimia sen mukaisesti, mikä on trendikästä ja hyväksyttyä.

– Alamme helposti ujostella ja häpeillä uskomme keskeisiä totuuksia kuten syntiä ja sovitusta. Riitakysymysten kohdalla saatamme sanoa, ettei se ole meidän asiamme, vaan haluamme keskittyä Kristukseen. Raamatun Kristus on kokonaisuus, emme voi itse päättää, mitä asioita otamme ja mitä jätämme.

– Elämämme ja todistuksemme voi kuitenkin osoittaa, että on olemassa toinenkin tie. Kristittyjen iloinen erilaisuus voi toimia maailmassa suolana ja valona. Juuri se vetää muitakin ihmisiä puoleensa.

kristitty tarvitsee
yhteisön

Paneelikeskustelun otsikkona oli Minun teesini. Uskonpuhdistus tässä ajassa. Niin ikään paneelikeskustelijana toiminut lähetys- ja kansainvälisestä työstä vastaava Lapuan hiippakunnan hiippakuntasihteeri, pastori Jukka Jämsén totesi kirkon kasvavan nykyään voimakkaasti eri puolilla maailmaa.

– Sisältönä näyttää olevan uskollisuus Raamatulle, luottamus Isään, Kristukseen ja Pyhään Henkeen armolahjoineen, voimakas yhteisöllisyys, runsas rukouselämä ja selkeä kutsuminen Jeesuksen seuraamiseen. Meidän tulisi ottaa mallia näistä kasvavista yhteisöistä ja elää samaan tapaan.

Jämsénin mielestä näyttää siltä, että ilman yhteisöä ihmiset eivät jaksa elää Jeesuksen seuraajina. Jämsénin mukaan jokaisella ihmisellä tulisi olla mahdollisuus osallistua omalla paikkakunnallaan rakentavaan seurakuntaelämään.

– Apostolien tekojen toisessa luvussa kuvataan käytännöllistä seurakuntaelämää. Siinä kääntymys, kaste, Raamattu, seurakuntayhteys, rukous, ehtoollinen, Pyhän Hengen lahjat ja ihmeet, omaisuuden yhteys, ilo, ylistys ja ulospäin suuntautuminen eli missio saavat olla tasapainossa. Yksi hyvä nykyesimerkki tällaisesta on Tukholman Santa Clara -seurakunta.

– Nyt tarvitaan Kristuksen läsnäoloon luottamista, sen mukaista rukouselämää ja seurakuntaelämää, jossa ihmiset voivat kohdata elävän Jeesuksen liiallisen humanismin tai liiallisen pään tiedon sijaan. Tarvitaa yhteisöllistä luottamusta Kolmiyhteiseen Jumalaan ja sen mukaista elämäntapaa, vaikka se veisi vastavirtaan.

Kirkkokansan Raamattupäivää vietettiin Finlandia-talolla lauantaina 18.3. otsikolla Uskonpuhdistus – mielen uudistus! Tapahtuman tarkoituksena oli palata uskonpuhdistuksen juurille, Raamatun Sanan äärelle. Ohjelmassa oli raamattuopetusta, Raamatun näkökulmia ajankohtaisiin aiheisiin, todistuspuheenvuoroja uskon uudistumisesta, musiikkia, rukousta ja ehtoollinen. Kirkkokansan Raamattupäivän järjestivät Kansanlähetys, Lähetysyhdistys Kylväjä, Opiskelija- ja koululaislähetys sekä Suomen Raamattuopisto.

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: