”Kyllä tästä joutaa Papualle”

 

Evankeliumiyhdistyksen lähetysosaston pitkäaikainen työntekijä, graafinen suunnittelija ja tiedottaja Liisa Räsänen, on päättämässä uraansa Sleyn palveluksessa. Räsänen siirtyy eläkkeelle elokuun alussa.

Liisa Räsänen lähti puolisonsa Antin kanssa Evankeliumiyhdistyksen läheteiksi Papua-Uusi Guineaan vuonna 1986.

– Olimme Joensuussa kirkossa äitienpäivänä. Siellä saarnasi mies, joka oli perheineen raamatunkäännöstyössä Papualla. Hän sanoi saarnassaan, että on tullut tänne etsimään lisää lähettejä Papua Uusi-Guineaan. Kotimatkalla mieheni Antti kysyi, että eikös me lähdetä? Vastasin, että kyllä tästä joutaa Papualle. Siitä ne pyörät lähtivät pyörimään.

Räsänen työskenteli puolisoineen ensin kuusi vuotta Papualla ja sitten pienen tauon jälkeen kolme vuotta Keniassa. Keniasta palattuaan Liisa Räsänen aloitti 1997 työnsä lähetysosastolla Helsingissä. Räsäsen työnkuvaan on kuulunut kaikki lähetysosaston julkaisut sekä iso osa Evankeliumijuhlien järjestelystä.

– Tontilleni on kuulunut muun muassa lähetysnäyttely kahvioineen, basaareineen ja lettumyynteineen. Parhaimpina vuosina tuntityöläisiä oli viikonlopun aikana toista sataa.

Lähetysosastolla tehtyjen vuosien aikana työnkuvaa on muuttanut internet.

– Kun tulimme Keniasta, ei internet kuulunut juuri kenenkään työalueelle. Nyt se on iso osa lähes jokaisen työtä. Kaipaamaan jään printtimediaa, sillä siinä koen saaneeni ammattitaitoani eniten toteuttaa, Räsänen päättää.

Teksti julkaistu Sanansaattajassa 9/18.

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: