Leo Meller: ”Löysin Vapahtajan, jota ei tarvitse pelätä”

 

Suomen tunnetuimpiin julistajiin kuuluva Leo Meller löysi vuosikymmenten jälkeen uskon, jonka varassa hän uskaltaa elää ja kuolla – ja jonka turviin hän voi jättää myös pienen tyttärensä.

– Päästä ulos tekemisen ansiokristillisyydestä, päästä lepäämään siinä, mitä Jumala on tehnyt, ja käsittämään pyhän kasteen lahjan, luettelee flunssainen Meller löytöjään Patmos Lähetyssäätiön tiloissa alkukesän helteisenä päivänä.

Leo Melleristä on omien sanojensa mukaan tullut tunnustuksellinen luterilainen. Tapahtumaa kuvaa melko hyvin englanninkielinen sanonta ”didn´t see that coming”, suomennettuna suunnilleen ”enpä olisi uskonut”.

Jo viitisen vuotta sitten muistan hieraisseeni silmiä Helsingin Pyhän sydämen kappelissa, kun vieressäni istui Leo Meller ja kirkkosalin toisella puolella Markku Koivisto. Suomen tunnetuimmat karismaatikot olivat kaiketi jollakin tutustumiskäynnillä Sleyn messussa. Mutta käynnit jatkuivat sunnuntaista toiseen.

Markku Koivisto on jo aiemmin kertonut, kuinka hän löysi lankeemustensa aallokon laannuttua kodin evankelisesta liikkeestä. Mutta mitä tapahtui Leo Mellerille? Nopealla googlauksella saa kyllä selville, minkälaisista edesottamuksista hänet on aiemmin tunnettu. Tämän haastattelun tarkoitus ei ole pureutua Melleriin mediapersoonana tai ”kohusaarnaajana”. Haluan selvittää, miksi Meller turvautui lopulta luterilaiseen uskoon, jossa hän kertoo aikovansa pitäytyä kuolemaansa asti.

 

Perustus löytyi kasteesta

Siihen, miksi Meller alkoi käydä Pyhän sydämen kappelilla, vaikutti Mellerin ja hänen vaimonsa Päivytin Julia-tyttären ”olemassaolo ja kasvu”.

– Meille oli tärkeää löytää hengellinen koti, jossa uskallamme katsoa lapsemme varttumista Jeesuksen tuntemisessa.

Mellerin haave oli jo vuosien ajan ollut, että ”tunnepitoinen meininkikristillisyys löytäisi vaihtoehtonsa sanassa, liturgiassa ja Herran pöydässä”.

– Haluni selviytyä mahdollisimman selkeälle jumalalliselle pohjalle loppuelämäni kristillisyydessä ja vastuu Juliasta saivat etsimään tätä tietä.

Mellerin kastenäkemys muuttui radikaalisti.

Lue koko laaja päähaastattelu Sanansaattajan numerosta 17/18.

Tilaamalla Sanansaattajan 31.8.2018 mennessä saat kaupan päälle numeron 17/18.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: