Matkaa on vielä jäljellä

 

Kirsi Nummen mielestä kristityllä ei ole syytä toivottomuuteen. Tehtävää on paljon niin kirkossa kuin yhteiskunnassakin, ja Kirsi haluaa tehdä siitä osansa

Lasten ollessa pieniä Kirsi Nummi kävi usein seurakunnan perhekerhossa, muskarissa ja perhekahvilassa. Hän ajatteli usein, että tämän tai tuon asian voisi tehdä toisin. Olisipa kiva päästä muuttamaan asioita! 

Seurakuntaneuvostossa Kirsi aloitti aikoinaan niin, että hän kuljetti perheen kuopusta, silloin vielä vauvaa, mukana kokouksissa. Tällä hetkellä Kirsi kuuluu Leppävaaran seurakuntaneuvostoon, Espoon kirkkovaltuustoon sekä hiippakuntavaltuustoon. Pyhän sydämen kappelilla Helsingissä Kirsi on Sleyn messuyhteisön pyhäkouluvastaava. 

Kirsistä huokuu levollinen päättäväisyys. Hänellä on jalat maassa – vaikka hän toteaakin, että tarvitsee puolisoaan ”järjen ääneksi” silloin, kun alkaa leijua liian korkealla.  

– Ilman rakasta Olliani luottamustehtävien hoitaminen ei olisi mahdollista. Hän kantaa vastuun kodista, kun minä olen vaikuttamassa, Kirsi huomauttaa.  

Kirsin puoliso Olli Nummi on diplomi-insinööri ja työskentelee ydinjätteiden loppusijoituksen parissa. 

Voisi ajatella, että 5-, 7- ja 9-vuotiaiden lasten äidillä olisi työssään ja perhe-elämässä riittävästi tekemistä ilman luottamustehtäviäkin. Kirsi työskentelee Kilpailu- ja kuluttajavirastossa kuluttajaneuvonnan asiantuntijana. Halu vaikuttaa on kuitenkin hänelle luontaista.  

– Minulle on ollut helppoa asettua ajamaan asioita, Kirsi toteaa ja huomauttaa, että itäsuomalaisena hän myös puhuu paljon.   

– Jos minulla on asiaa, sanon sen. Minulle on myös tärkeää, ettei tehdä päätöksiä, joita ei ole kunnolla valmisteltu eikä perusteltu. Tunnen isoa vastuuta asioista, joista olen päättämässä. 

Lue koko juttu Sanansaattajasta 20/2021.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: