Päivitetty: Pastorin keskustelua suitsittiin ylemmältä taholta

 

Päivitetty tiistaina klo 23:35: 

Jutussa alun perin väitettiin, että kehotus keskustelun hillitsemiseen oli tullut Kirkon keskushallinnosta. Myöhemmin Toni Kokkonen korjasi, ettei se pitänyt paikkansa.

— Näyttää siltä että tässä oli väärinkäsitys. Kirkkohallitus ei antanut kehotusta hillitä keskustelua. Selvitämme vielä sisäisesti tapahtumaketjua ja miten tämä käsitys syntyi työntekijöiden parissa, Kokkonen korjaa aiempaa näkemystään.

Kirkon keskushallinnon kasvatus ja perheasioiden yksikön johtaja Jarmo Kokkonen vahvisti myös aiemmin illalla Sanansaattajalle, ettei keskushallinto ole kehottanut keskustelun suitsimiseen.

Salpausselän seurakunnan pastori Toni Kokkonen aloitti 27. tammikuuta Suomen evankelis-luterilaisen kirkon työntekijöille suunnatussa Facebook-verkkopalvelun keskusteluryhmässä keskustelun kirkon päiväkodeista. Kokkonen kyseli ryhmän jäsenten mielipiteitä yksityisten kristillisten päiväkotien perustamisesta.

Kokkonen kirjoitti keskustelunavauksessaan Lahden kaupungin kannustaneen yksityisten päiväkotien perustamiseen, sillä kaupunki kärsii yli 200 päivähoitopaikan vajauksesta tällä hetkellä. Kokkonen totesi kirkolla olevan resursseja ja tiloja ”vastata tähän huutoon”. 

Toni Kokkonen on Lahden Salpausselän seurakunnan kasvatuksen pappi. Hän on toimivapaalla Suomen evankelis-luterilaisen kansanlähetyksen tehtävistä vuoden 2019 loppuun saakka.

Kokkosen avaus keräsi muutamassa päivässä toista sataa kommenttia puolesta ja vastaan. Seuraavana päivänä Toni Kokkonen kirjoitti vetäytyvänsä keskustelusta paitsi sen voimia vievän luonteen tähden myös siksi, että hän oli saanut työnantajaltaan nimenomaisen pyynnön vetäytyä siitä.

Kirkollisissa piireissä keskustelu kirkon päiväkodeista ei ole uusi asia. Aiemmin viime vuoden marraskuussa Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo totesi mikroblogipalvelu Twitterissä, että ”jos uskonnonopetus tai uskonnollista ainesta sisältävä katsomuskasvatus ajetaan käytännössä nurkkaan, alkaa pohdinta kirkon päiväkodeista varmasti”. Nykyinen arkkipiispa Tapio Luoma kommentoi ajatusta tuolloin kiinnostavaksi.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: