Piispa Kalliala: kristityn suurin ilo on Jeesuksen syntymä seimeen

 

Piispa Kaarlo Kalliala piti puheenvuoron Evankeliumijuhlan lauantai aamun tilaisuudessa. Hän puhui ilon merkityksestä. Kristityn suurin ilo on Jeesuksen syntyminen seimeen ja hänen sovituksensa ristintyössä. Piispa opetti myös uskon silmillä näkemisestä. Se on sitä, että ei kiellä elämän vajavuutta, mutta samalla näkee elämän kauneuden. Uskossa ovat näin läsnä sekä suorakatseinen realismi että kirkassilmäinen toivo.

– Uskolla on omat silmänsä. Kristilliselle uskolle on ominaista, ettei se tyrmisty siitä, mikä on totta. Siinä on voimaa myöntää elämä laidasta laitaan. Se ei kiellä eikä kierrä sitä, mikä elämässä on kurjaa, kivuliasta, surkeaa ja kamalaa. Ja yhtä aikaa se ulottuu näkemään sen, että elämä tarjoaa loputtomasti vaihtelevaa kauneutta, kaikenlaista kepeää hauskuutta ja hassuutta – ja puhdasta iloa ja syvää riemua. Uskolle on yhtä aikaa, limittäin ja lomittain, ominaista suorakatseinen realismi ja kirkassilmäinen toivo, piispa Kaarlo Kalliala sanoi.

Piispa painotti, että elämme jo nyt ilon maassa, vaikka viimeinen toivo on taivaassa. Ilon maa on myös yhteinen maa ja siksi myös usko ja armosta saatu ilo on tarkoitettu jaettavaksi. Hän opetti, että meidän on oltava myös toinen toisemme ilona. Piispa alleviivasi, että realismin ja toivon maailma on ilon maa.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: