Sometoimittaja päästää ihmiset lähelleen

 

Aino ”Aikku” Kurkinen, 19, on toimittaja, somepersoona ja media-alan moniosaaja. Uskoaan häpeilemätön Aikku on työskennellyt muun muassa Summeri- ja Idols-ohjelmien tuotannoissa. Nyt Aikku aloittaa uutta työrupeamaa  Euroviisuihin tähtäävän YLE:n Uuden musiikin kilpailun sometoimittajana.

Sosiaalisella medialla on iso osa työnkuvaasi, miten tässä kävi näin?

Urani lähti liikkeelle Maata Näkyvissä -festareilta. Latasin nettiin vuoden 2012 festareilta videon, jossa lähetin terveisiä tapahtumasta. Festari-TV:n tuottaja Joona Haarala löysi videon ja pyysi minut seuraavana vuonna mukaan tekemään tapahtumaa. Myöhemmin Joona kehotti minua hakemaan YLE:n Summeriin kesätöihin.

Teit töitä TV-sarja Idolsin some-toimittajana. Millaista se oli?

Se oli todella siisti kokemus. Opin paljon ja pääsin työskentelemään huippu-ammattilaisten parissa. Tuntuu, että olin välillä aika rasittava, kun kyselin koko ajan kaikilta, kuinka asiat toimivat. Videoissa päästimme katsojat TV-sarjan kulissien taakse.

Tänäkin vuonna työskentelit Maata Näkyvissä -festareilla. Mikä siellä oli parasta?

Tein tiimini kanssa festareilta videoita Instagramiin. Minusta tuntuu, että ei-kristityt ihmiset ajattelevat, ettei kristillisessä tapahtumassa voi olla niin hieno meininki. Tahdoimme näyttää sosiaaliseen mediaan, kuinka upea tapahtuma se on! Esimerkiksi media-alalla moni tietää tapahtuman nimen, mutta harva sen enempää.

Mikä on mielestäsi sosiaalisessa mediassa parasta?

Yksi parhaista asioista on se, että some päästää lähelle ihmistä. Sosiaalisen median välityksellä esimerkiksi perinteisen median pintapuoliseksi kuvaama ihminen voi paljastua syvälliseksi persoonaksi.

Mikä pahinta?

Sosiaalinen media muuttuu käsittämättömän nopeasti. Kanavat joihin sisältöä tuotetaan, kuten Instagram ja Snapchat, voivat hetkessä vaihtua toisiin.

Kristinusko näkyy omassa Instagram-kanavassasi. Millaista palautetta olet saanut?

Ihmiset ovat sanoneet, että olen rohkea, kun päästän sosiaalisessa mediassa ihmiset niin lähelle. Mediamaailma kun on usein julma. Haluan kuitenkin pysyä avoimena siitä, että olen kristitty.

Mikä on ammatillinen unelmasi?

Olla radion aamujuontaja. Siihen tähtään.

Teksti julkaistu Sanansaattajassa 2/18.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: