Tuomas Lukkaroinen lähtee pohjoisen työhön innolla

 

Sleyn uusi Pohjois-Suomen työntekijä aloittaa Oulussa huhtikuun alussa. 

Evankeliumiyhdistyksen hallitus valitsi viime vuoden viimeisessä kokouksessaan pian valmiin teologian maisteri Tuomas Lukkaroisen Sleyn työhön Pohjois-Suomeen. Lukkaroisen työt alkavat Oulussa huhtikuun alussa. Lukkaroinen pääsee muuttamaan työnsä myötä takaisin kotiseuduilleen.

Kolmekymmentävuotias Tuomas Lukkaroinen on ollut Evankeliumiyhdistyksen työssä aiemminkin. Hän toimi Helsingin Evankelisten opiskelijoiden opiskelijatyöntekijänä puolentoistavuoden ajan tammikuusta 2018 aina loppukevääseen 2019. 

– Se oli työ, josta todella pidin. Sain tehdä seurakuntatyötä opiskelijoiden parissa ja kohdata paljon ihmisiä. Sley ja sen tekemä työ tuli sitä kautta myös itselle läheiseksi asiaksi, Lukkaroinen kertoo.

Tie luterilaiseen hengelliseen työhön kiersi Tuomas Lukkaroisella kuvataiteiden ja helluntailaisuuden kautta. 

– Olen kotoisin Oulusta ja lähdin alunperin opiskelemaan Tornioon kuvataiteita. Muutaman vuoden jälkeen huomasin, ettei se ollut aivan oma juttuni ja harkitsin sosiaalialan ja teologian opintoja. Teologia kiinnosti lopulta enemmän. Lapsuudenkotini oli luterilainen, Lukkaroinen kertoo.

Rippikouluaikana Raamatusta kiinnostunut Lukkaroinen väsyi Mooseksen kirjojen sukuluetteloihin, mutta löysi myöhemmin 19-vuotiaana hengellisen kodin helluntaiseurakunnan toiminnasta. Siellä Jumala synnytti uskon lukion viimeisellä luokalla. Vapaakristillisen Suhe-seurakunnan toiminnassa Lukkaroinen oli mukana myös teologian opintojen alun myötä Helsinkiin muutettuaan. 

– Opintojen alussa ryhdyin käymään Suomen teologisen instituutin luennoilla. Olin pian mukana Instituutin jäsenjärjestöjen ylläpitämän iltamessun suntiotiimissä Pyhän Sydämen kappelissa ja luterilainen hengellinen elämä alkoi tulla entistä läheisemmäksi. 

Erinäisten teologisten pohdintojen myötä Lukkaroinen siirtyi entistä vahvemmin Evankelisten opiskelijoiden ja Helsingin Luther-kirkon toimintaan. 

– Monet suuret kysymykset, kuten sidottu ratkaisuvalta, Jumalan armon korostus ja kasteen ja ehtoollisen sakramenttien teologia olivat kysymyksiä, joiden myötä tein päätöksen, että teologiassani oli tapahtunut sellainen muutos, että etsin oman seurakuntayhteyteni luterilaisesta kirkosta ja Helsingin Luther-kirkon messuyhteisöstä. Jonkin ajan kuluttua Aleksi Kuokkanen kutsuikin minut Helsingin evankelisten opiskelijoiden työntekijäksi.

Pohjois-Suomen työhön Lukkaroinen lähtee hyvillä mielin.

– Odotan työtä innolla ja odottavaisin tunnelmin. Oulu ja pohjoinen ovat minulle jo entuudestaan tuttuja ja sinne onkin mukava palata tekemään Evankeliumin työtä: Raamatun opettamista, saarnaamista, seuroissa puhumista ja seurakuntavierailuja. 

Raamatun opettaminen on Lukkaroiselle muodostunut tärkeäksi asiaksi. Hän on opintojensa aikana vieraillut opettajana niin Kansanlähetysopistolla, kristillisten opiskelijajärjestöjen illoissa kuin Evankeliumiyhdistyksenkin raamattukurssilla.

Ouluun Lukkaroinen valmistelee muuttoa maaliskuun lopulla.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: