Evankelisuus elää myös Ruotsissa

 

Evankeliumiyhdistys on toiminut virallisesti vuodesta 1957 saakka Ruotsissa, erityisesti Länsi-Ruotsissa Boråsin alueella. Tuttavallisemmin RSLEY on järjestänyt paljon erilaista toimintaa lähetyspiireistä ja evankeliumijuhlista aina radiotyöhön saakka.

Vuodesta 1991 alkaen on RSLEY:n puheenjohtajana toiminut Sylvi Pehkonen, jolla on miehensä kanssa aivan erityinen tarina, joka liittyy läheisesti paitsi Boråsin kaupunkiin myös Evankeliumiyhdistyksen työhön.

– Olin tavannut nykyisen aviopuolisoni puoli vuotta aiemmin joulukuussa 1963 asuessani Karhulassa. Hän oli sotaväessä Haminassa. Minä tulin käymään tänne Ruotsiin vuonna 1964 keväällä tapaamaan 17 vuotta maailmaa kiertänyttä veljeäni. Tuolloin lähtiessäni Ruotsiin tiemme erosivat tapaamani miehen kanssa, ja sanoin hänelle, että eiköhän me vielä joskus tavata. Hän oli tästä tietysti tosi surullinen.

Sylvi Pehkonen osti menopaluulipun Ruotsiin mutta päättikin jäädä pidemmäksi aikaa. Asetuttuaan aloilleen hän aloitti Evankeliumiyhdistyksen laulukuorossa. Ruotsissa asuva Sylvi ei tiennyt, että samaan kaupunkiin oli hiljattain muuttanut hänen aiemmin tapailemansa suomalaismiehen äiti. Niinpä pariskunnan tiet olivat valmiit kohtaamaan aivan yllättävällä tavalla uudelleen.

– Eräänä iltana olin menossa Borås Parken -nimiseen tanssipaikkaan ja kohtasin yhtäkkiä Sulon sen ulkopuolella. Hän oli matkalla elokuviin. Hän ei tiennyt, että asuin täällä ja luuli näkevänsä näkyjä. En kerennyt edes sisälle tanssipaikkaan, kun kohtasimme. Taivaan Isä johdatti meidät yhteen. Sen jälkeen olemme olleet yhdessä, kun sovimme silloin, että enää emme eroa, Sylvi Pehkonen muistelee.

Lue koko juttu Sanansaattajasta  24/20.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: