Nyt alkaa pääsiäisen odotus!

 

Filosofian tohtori Päivi Poukka on ideoinut pöydälle asetettavan pääsiäiskalenterin, joka virittää kaikenikäisiä kristikunnan merkittävimmän juhlan odotukseen laskiaisesta lähtien.

Miltä kalenteri näyttää?
Kyseessä on ”pöytäseuralainen” eli metallikierteellä varustettu kuvakirja, josta voi kalenterin tapaan kääntää joka päivä esiin uuden sivun. Siinä on tekstejä sekä itse ottamiani pääsiäisaiheisia kuvia seitsemän viikon ajalle.
Pidän kristillisiä juhlia hyvin tärkeinä. Niillä on vahva, raamatullinen sanoma, josta kannattaa kertoa isoille ja pienille. Pöytäkirja avaa evankeliumia ja virittää keskustelua vaikka aterian yhteydessä. Kirja auttaa ja motivoi valmistautumaan pääsiäiseen.

Liittyvätkö kalenterin kaikki
52 sivua toisiinsa?
Kyllä, kehyskertomuksen kautta. Pääsiäiskalenterissa on juonellinen kertomus, jossa perhe keskustelee pääsiäiseen liittyvistä tavoista ja niiden hengellisestä merkityksestä.
Kirjan kanssa voi edetä sivu per päivä -periaatteella, mutta voi sen lukea yhtenä kertomuksenakin. Ehkä joku jättää puhuttelevan sivun näkyviin pidemmäksikin aikaa, syvempää mietiskelyä varten.

Onko luvassa vieraskielisiä kalentereita?
Jos Jumala suo, ehdin kääntää kalenterin japaniksi ennen Tokioon ja sen ympäristöön suuntautuvaa lähetysmatkaamme. Se ajoittuu pääsiäisen molemmin puolin, 29.3.–7.5.2019. Perillä vierailemme seurakunnissa ja päiväkodeissa pyyntöjen mukaan.

Olet jo aiemmin tehnyt samalla tyylillä joulukalenterin. Millaisen vastaanoton se on saanut?
Ihan mukavaa huomiota on tullut. Joulunodotus kalenterin kanssa on kaikille tuttu juttu, pääsiäinen pitkine paastonajan valmistautumisineen on haastavampi. Ajattelen, että juuri siksi tätä kalenteria tarvitaankin.

Mikä on pääsiäiskalenterin syvin missio?
Kirkastaa, kuka Jeesus on ja mikä oli hänen tehtävänsä. Jeesus on Vapahtaja, joka kuolemallaan vapautti meidät syntiemme rangaistuksesta. Hänen ylösnousemuksensa merkitys käy parhaiten ilmi hänen omista sanoistaan: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?” (Joh. 11:25-26)

Päivi Poukan pääsiäiskalenteriin voi tutustua
osoitteessa www.aurinkonousee.fi.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: