Ville Auvinen mukaan arkkipiispakisaan

 

Teologian tohtori, Sleyn ts. lähetysjohtaja ja Sanansaattajan päätoimittaja Ville Auvinen pyrkii Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaksi. Auvisen mukaan kirkko tarvitsee johtajan ”joka uskaltaa seistä Jumalan sanan pohjalla silloinkin, kun se on vastoin enemmistön näkemystä”. 

Sambian-matkaltaan tavoitettu Auvinen kertoo lähtevänsä arkkipiispakisaan siksi, että ”joukko kirkkomme vaikuttajia pyysi lähtemään”.

– Mukaan haluttiin ehdokas, jota voi varauksetta äänestää, ja olen yllättyneen ilahtunut, että minua pyydettiin sellaiseksi ehdokkaaksi. Sanoin heille, että jos he ovat tarpeeksi hulluja pyytämään minua ja löytävät 30 tarpeeksi hullua, jotka tarvitaan valitsijamiesyhdistykseen, olen minä tarpeeksi hullu suostumaan mukaan, ja tässä nyt ollaan, Jumalan hullujen joukossa, Auvinen sanailee.

Ketkä Auvista sitten pyysivät – ketkä seisovat hänen taustajoukoissaan?

– Idea lähti lähinnä viidennen liikkeen vaikuttajista. Taustajoukoissa on erityisesti niitä, jotka edustavat perinteistä kristillistä uskoa ja jotka haluavat kirkon säilyttävän selkeästi ja konstailematta nykyisen raamatunmukaisen avioliittonäkemyksensä, Auvinen avaa.

Hänen mielestään nyt tarvitaan sellainen arkkipiispa, joka ”ohjaa kirkkoa olemaan nimenomaan kirkko, siis Herralle kuuluva”.

– Tarvitaan arkkipiispaa, joka tahtoo ja uskaltaa seistä Jumalan sanan pohjalla silloinkin, kun se on vastoin enemmistön näkemystä. Tarvitaan arkkipiispaa, jolla on vahvasti hengellinen näky kirkosta ja sen olemuksesta.

Lopputuloksesta riippumatta kisaan lähtemisessä on Auvisen mukaan monia hyviä puolia.

– Siten pystyy vaikuttamaan siihen, millaista keskustelua käydään ja minkälaisista lähtökohdista. Tärkeää on myös se, että olemalla mukana saamme niin sanotun konservatiivien äänen kuuluviin. Muussa tapauksessa voisi jäädä sellainen vaikutelma, että perinteistä kristillistä uskoa edustavia ei enää ole, tai että he eivät halua enää näkyä ja kuulua kirkossa.

Arkkipiispaehdokkaiksi ovat jo aiemmin ilmoittautuneet Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma, Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström, kansanedustaja Ilkka Kantola ja teologian tohtori Heli Inkinen.

Arkkipiispan vaalin ensimmäinen kierros käydään torstaina 8.2.2018. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaali käydään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken torstaina 1.3.2018.

Lue lisää Sanansaattajasta 44/17.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: